Sandra Mavhima

Sandra Mavhima este coregraf, profesor și director artistic. A absolvit Liceul de coregrafie Floria Capsali, București în 2003. După absolvire a lucrat ca balerină la Teatrul Național de Operetă și Musical I. Dacian, Circul Metropolitan București, Orion Balet.

De-a lungul anilor, a dansat în spectacole de balet, musical, teatru, circ, dans contemporan, evenimente publicitare, emisiuni TV si reclame.

În 2007 a obținut licența în arte (coregrafie) la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie I.L. Caragiale(UNATC), în 2010 masterul în Artele Spectacolului, în cadrul aceleiași universități. În 2014 a absolvit Universitatea Națională de Arte București, Facultatea Istoria și Teoria Artei, iar în 2018 a obținut un doctorat în cinematografie și media pe baza studiului de cercetare Limbajul coregrafic în filmul experimental(UNATC).

Și-a început cariera de coregraf în 2008. Din 2011 lucrează ca manager cultural pentru Asociația Secția de Coregrafie. În perioada 2014 – 2017 a fost director artistic al ALT Concurs Național de Coregrafie

Activitatea ei a fost și este susținută de Institutul Francez București, Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes, Centrul Cultural al Municipiului București – ArCub, Centrul Național al Dansului București, Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic, Muzeul Național de Artă Contemporană, Centrul Național Coregrafic din Orléans – Franța, Panta Rei Dance Theatre – Norvegia, ș.a. 

Spectacolele sale au fost prezentate la evenimente și festivaluri importante din România, Spania, Franța, Liban, Thailanda, iar scurtmetrajul Collective Identitya fost selectat de Essential Dance Film – TenduTv (SUA) pentru colecția celor mai reprezentative filme de dans din lume din anul 2012.

A început să predea în 2007, în cadrul Liceului de Coregrafie Floria Capsali” și UNATC. Rezultatele pedagogice au fost recunoscute de Ministerul Educației cu Diplomă de Excelență pentru realizările din domeniul educației și poziția de excelență în galeria olimpicilor ai școlii românești.

În prezent este lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte George Enescudin Iași și coregraf colaborator la Teatrul de Balet Sibiu.